Ung klassisk

Opplev fremtidens stjerner nå!


Fremtidens stjerner
Ung klassisk har slagordet "Opplev fremtidens stjerner nå", noe som kan virke ambisiøst. Men faktum er at når man ser tilbake på festivalens og musikkonkurransens historikk finner man at mange av de unge som har deltatt i Ung klassisk, i dag er aktive og fremgangsrike profesjonelle musikere. De arbeider dels som frilansmusikere, dels som faste musikere i profesjonelle symfoniorkestre, operaen og andre formidlingsinstitusjoner. Det viser at man er på rett vei i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

UNG KLASSISK – møtearena for unge musikere og gode opplevelser for publikum
Ung klassisk er en festival som tar sikte på å skape arenaer/møteplasser som gir barn og unge muligheter til å presentere og utvikle sine talenter innen klassisk musikk. De unge gis en profesjonell scene og viktige møtepunkter for å knytte kontakter. I tillegg håper Ung klassisk at konsertene når ut til et bredt publikum i alle aldre og bidrar til å øke interessen og oppslutningen om klassisk musikk. I perioden 13. til 16. mars kan publikum nyte flotte konserter med kremen av unge musikere.

Kammervorspiel, matiné, skolekonserter, symfoniorkester og talentfinale
Gjennom de fire festivaldagene byr Ung klassisk på kammerkonserter med regionens mest talentfulle musikkungdom, stor konsert med Kristiansand Symfoniorkester der fjorårets solistprisvinnere får æren av å være solister med et fullbesatt profesjonelt symfoniorkester, skolekonserter, kammermatiné med en strykekvartett fra Kristiansand Symfoniorkester, - og så rosinen i pølsa, finalekonserten der finalister tatt ut etter audition kjemper om gjeve priser i Ung klassisk talent. Programmet har et musikalsk mangfold som vil falle i smak hos de aller fleste som er glad i musikk.

Talentutvikling på Sørlandet
De senere årene er det utviklet en omfattende talentsatsing på Sørlandet. Lørdagsskolen i Aust-Agder, Kilden lørdagsskole i Kristiansand/Vest-Agder og Talentutviklingsprogrammet ved Universitetet i Agder har et utstrakt samarbeid og står, sammen med kulturskolene og fritidsmusikklivet, for den daglige talentutviklingen gjennom året. Ung klassisk på sin side ønsker å tilby en profesjonell arena der unge musikere kan knytte kontakter, holde konserter og erfare samspill med profesjonelle musikere. Siden oppstart i 2009 har Ung klassisk vært i kontinuerlig utvikling. Samarbeidet med Kristiansand Symfoniorkester og Risør kammermusikkfest har vært med på å gi festivalen generelt, og talentkonkurransen spesielt, en ny dimensjon og videreutvikling.

Velkommen til konsertene!


Tilbake