UNG KLASSISK SKOLESEKK 2

Arendal kulturhus, Lille Torungen
Onsdag 13. mars kl 12.00


Skolekonserter 1.- 5. trinn for påmeldte skoleklasser
Fæle dyr er en forestilling med opphav i Roald Dahls diktsamling av samme navn. Tekstene beskriver bl.a. livsfarlige løver, skumle skorpioner, pågående piggsvin og kule krokodiller.

Her møter vi alle Roald Dahl’s kjente trekk: tekster som er vanvittige, grøssende, ukorrekte og morsomme. Og kanskje med en overraskende vri helt til slutt?

Komponisten Marcus Paus har latt seg inspirere av tekstene og har skrevet et verk spesielt til denne konserten. Utøverne består av en av Norges dyktigste klassiske gitarister, en hyperaktiv sceneartist kjent fra barne-tvserien «Skrimmel Skrammel», og en hel musikalsk dyrepark av lekne (og litt skumle) dikt og sanger.

Om utøverne

Kim Wifladt er artist, vokalist, regissør, arrangør og låtskriver. Han hat stått på scenen helt siden han var liten og begynte sin karriere som Mowgli i originaloppsetningen av ”jungelboken” på Bryggeteatret i Oslo. Han er utdannet musikalartist ved Bårdar Akademiet og spilt i en rekke musikaler og revyer. Han er også medlem av vokalgruppa Cheezy Keys som bl.a skrev og medvirket i barne-tvserien ”skrimmel skrammel” på NRK. Kim har deltatt i Melodi Grand Prix med egenskrevne låter og spilt i filmer, bl.a ” Olsenbanden jr. På rocker´n”.

Petter Richter regnes som en av sin generasjons fremste gitarister, og har etter studier i Frankrike, Tyskland og Østerrike vunnet priser i flere internasjonale gitarkonkurranser og konsertert over hele Europa samt deler av Asia og Nord-Amerika. Han har de siste årene markert seg spesielt som kammermusiker med samarbeid med musikere som Aage Kvalbein, Arianna Savall, Jaques Zoon, og Henning Kraggerud. Han jobber nå med Talentutviklingsprogrammet (TUP) på Norges Musikkhøgskole.

Om komponisten

Marcus Paus er en norsk komponist og gitarist. Paus har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole (1998 – 2002) og ved Manhattan School of Music (2003 – 2005). Hans verkliste omfatter kammermusikk, korverker, soloverker, konserter, orkesterverker, operaer og en symfoni, samt en rekke verker for teater, film og fjernsyn. Marcus har tidligere skrevet en operaversjon av Roald Dahls «Heksene».

Tilbake